سیستان و بلوچستان به جرم نرخ زادوولد بالا در آزمون استخدامی کشور مجازات شد
نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها با اشاره به تخصیص امتیاز به افراد متاهل و دارای فرزند در نهمین آزمون استخدامی کشور گفت: بهرهمندی از این امتیازات مشروط بر این است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه داوطلب، بالای (2.5) نباشد و این قانون تبعیض آمیز است.

فاروق اعظمی نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها با انتقاد از آییننامه نهمین آزمون استخدام فراگیر دستگاههای اجرایی گفت: متاسفانه بر خلاف انتظار، مفاد و بندهایی در دفترچه این آزمون ذکر شده که نماد بارز بیعدالتی برای داوطلبان استان پهناور سیستان و بلوچستان است. این مسئله سبب تقویت حس تبعیض اجتماعی در بین سیل عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی میشود.
وی با اشاره به محرومیت منطقه، جوانی جمعیت، نبود صنایع مادر، پایین بودن میزان اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در این استان درخواست کرد: درخواست ما این استگخ نسبت به رفع و اصلاح مواردی که در زیر عنوان شده است تا حد امکان پیگیرهای لازم را انجام شود.
اعظمی ادامه داد: بندی با عنوان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صفحه دفترچه راهنما وجود دارد که به ازای تاهل و نیز هر فرزند، ۲ درصد و مجموعا حداکثر تا ۱۰ درصد به امتیاز مکتسبه آزمون کتبی و به ازای تاهل و نیز داشتن هر فرزند یک سال به سقف محدوده سنی داوطلب (حداکثر 5 سال) اضافه میشود. تخصیص این امتیازات مشروط به آن است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه داوطلب، بالای (2.5) دو ونیم باشد. متاسفانه این قانون در مجلس تصویب شده است و در آزمون استخدامی هم باید رعایت شود.
نماینده استان سیستان و بلوچستان افزود: این درحالی است که نرخ باروری تمام شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان بالای 3.4 (سه و چهاردهم) است. این به معنای آن است که هیچ داوطلب سیستان و بلوچستانی مشمول این امتیازات نمیشود و جالبتر اینکه تمام استانهای کشور به غير از سیستان و بلوچستان دارای نرخ باروری پایینتر از 2.5 (دو و نیم) هستند.
این عضو شورای استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: چند بند از این قانون را به منظور بهرهمندی ساکنان همهی شهرستانهای کشور با هر میزان نرخ باروری از امتیازات آنها مستثنی کرده است که متاسفانه ماده ۱۵ (امتیاز تاهل و فرزند برای استخدام و...) جزو این مستثنیات قرار نگرفته است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان بواسطه کمبود نیرویی که دارد بالاترین آمار جذب نیروی انسانی تحت عنوان سرباز معلم در کشور را به خود اختصاص داده است. تاریخ فراغت از خدمت سرباز معلمهایی که در سال تحصیلی 1400-1399مشغول به کار شدهاند و تاریخ فارغ التحصیلی دانشجویان ترم آخر کارشناسی نیز یکم تیرماه 1401 است. درصورتی که در دفترچه راهنما ملاک ثبت نام در این آزمون سه ماه پس از آخرین روز ثبت نام آزمون یعنی 2 خرداد 1401 است. با توجه به این موضوع عملا سرباز معلمین و دانشجویان ترم آخر بخاطر ۲۸ روز واجد شرایط شرکت در این آزمون نمی شوند، این در حالی است که شروع به کار قبول شدههای آزمون آموزش و پرورش قاعدتا باید اول مهر باشد که شروع سال تحصیلی است یعنی عملا خیل عظیمی از فارغ التحصیلان استان سیستان و بلوچستان از شرکت در این آزمون و رقابت با سایر داوطلبان محروم شدهاند.
اعظمی اظهار کرد: همچنین براساس اطلاعات دفترچه راهنمای آزمون افرادی که محل تولد یا محل تحصيل مقاطع ابتدایی تا دبیرستان آنها در آن شهر نبوده، ميتوانند با ارائه استشهاد محلی، بومی تلقی شوند و از امتیاز 1.4 (یک و چهاردهم) بومی استفاده کنند. با این شرایط عملا زمینه سوء استفاده افراد سودجو فراهم شده و همانند سنوات گذشته افرادی از استانهای دیگر روانه سیستان و بلوچستان میشوند و با رانت و نفود اقدام به تهیه استشهاد محلی می کنند و با جعل این مدرک، بومی شهرستان تلقی میشوند و از امتیاز آن راحتی استفاده می کنند.
نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها پیشنهاد کرد: تنها راه حل این مشکل این است که نمایندگان محترم در قالب اصلاحیه یا الحاقیه به قانون مذکور، ماده ۱۵ را نیز جزو مستثنیات بند ((ت)) ماده ۱ قرار دهند تا داوطلبان بومی شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان و سایر شهرستانهای مشابه نیز بتوانند از این امتیازات بهرهمند شوند.
پایان پیام/